12 Ιουν 2008

Βενζίνη και Απλά μαθηματικά

Αντιγράφω από τον φίλτατο Σπύρο όπως πολύ εύστοχα έθεσε τους προβληματισμούς του σε ένα φιλικό forum.

---

Το 2000 ειχαμε:
1 $ = 1.2 Euro
1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$, επομένως 1 βαρέλι = 72 Euro

Σήμερα 2008:
1 $ = 0.64 Euro
1 βαρέλι γύρω στα 135$, επομένως 1 βαρέλι = 86 Euro
Οποτε πραγματικα εχουμε μια αυξηση της ταξεως του 16% στο πετρελαιο.

Το 2000 ειχαμε:
τιμη βενζινης = 0.73 Euro
Σημερα 2008:
τιμη βενζινης = 1.30 Euro
Οποτε πραγματικα εχουμε μια αυξηση της ταξεως του 80% στη βενζινη.

Η ερώτηση είναι ρητορική:
Αφού η άνοδος αυτά τα τελευταία 8 χρόνια του πετρελαίου είναι μόνο 16%, γιατί η άνοδος της βενζίνης είναι 80%; Εγω με το φτωχο μυαλο μου καταλαβαινω οτι το πετρελαιο το ανεβαζουν οι αμερικανοι για να ερχεται μια η αλλη με το δολαριο που πεφτει και σωστα κανουν. Καποια αλλα λαμογια ειναι αυτα που μας πηδανε εμας - και το κρατος βεβαια μαζι - και μας λενε οτι φταιει η ανοδος του βαρελιου.


Μην τα σκατε στους απατεωνες. Παρακατω καταλογος με τα φτηνα πρατηρια απο το http://www.ypan.gr/flash_fuel/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Δημήτρη μας...πώπωπωπώ...ζήτω που καήκαμε δηλαδή...άστα να πάνε...και κάτι που ακούστηκε ότι θα υπάρξει και άλλη μεγαλύτερη άυξηση του πετρελαίου...και ούυυυυφ..και γώ που πρέπει να κινούμαι μόνο με αυτοκίνητο..(σσ.επειδή είμαι άτομο με αναπηρία και ΔΕΝ μπορώ αλλιώς).....χάλια....χάλια μάυρα... που θα πάει στο τέλος αυτό το βιολάκι..που θα πάει..φιλάκια.Αθανασία.

Rami είπε...

Κάτι είδα χθες προχθές στις ειδήσεις για επιδόματα στα ΑΜΕΑ. Ψάξτο λιγάκι και μακάρι να υπάρχει ειδική μεταχείριση σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη την προσοχή και την βοήθειά μας...

Υπομονή και πίστη, θα περάσει κι αυτό. Εναλλακτικούς τρόπους ψάχνουμε και όσο μπορούμε να αποφύγουμε τα μηχανοκίνητα, κάνουμε καλό παντού. ;)